Skip to content Skip to footer

Voor wie is Floradix?

DE HELE DAG VOLDOENDE ENERGIE

Floradix is er voor iedereen die de hele dag voldoende energie wil behouden om leuke dingen te doen in het leven! Het ijzersupplement draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid. Omdat het lichaam zelf geen ijzer aan kan maken, is de dagelijkse voeding de belangrijkste bron van ijzer. Floradix bevat een hoge dosering goed opneembaar ijzer. Daarnaast is er onder andere vitamine C toegevoegd om de ijzeropname door het lichaam te verbeteren. Voor onderstaande groepen is Floradix extra relevant:

Zwanger

Tijdens de zwangerschap is gezonde voeding extra belangrijk. Hierbij speelt ijzer een grote rol, je hebt namelijk extra ijzer nodig als je zwanger bent. Zo wordt er één liter bloed aangemaakt voor de ontwikkeling en groei van de placenta, het verbindingsorgaan tussen moeder en kind. Daarnaast heeft de baby ook ijzer nodig voor de aanmaak van het eigen bloed.

Jonge moeders

Als jonge moeder heb je het druk en is vermoeidheid iets waar je continu tegenaan loopt. Tijdens de borstvoedingsperiode is het voor moeders belangrijk om de voeding aan te vullen met extra ijzer voor jou en je baby. Ook je baby consumeert door middel van borstvoeding namelijk veel ijzer voor een goede ontwikkeling van het lichaam en de opbouw van bloed. Als jonge moeder begin je al snel weer met werken, moeten er boodschappen gedaan worden, eten op tafel komen en je wilt ook graag tijd maken voor je partner, vrienden, familie en natuurlijk jezelf!

Vrouwen 15 tot 49 jaar

Vrouwen die menstrueren hebben een hogere behoefte aan ijzer dan mannen en moeten er goed op letten voldoende ijzer te consumeren via voeding. Floradix is dan ook speciaal ontwikkeld voor de aanvulling van ijzer bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd.

Kinderen in de groei

Kinderen in de groei en jongeren onder de 22 hebben voldoende ijzer nodig om hun denkvermogen en spiercoördinatie te ontwikkelen. Daarnaast bevat Floradix belangrijke vitamines zoals B1, B2, B6, B12 en C.

Tot een leeftijd van 5 jaar bedraagt de dagelijkse ijzerbehoefte bij kinderen 8 mg. In de leeftijd van 6 tot 9 neemt dit toe tot 9 mg. Van 9 tot 13 blijft de dagelijkse ijzerbehoefte van jongens en meisjes gelijk met 11 mg. Voor jongens blijft dit advies gehandhaafd tot de leeftijd van 18 jaar bereikt is. Doordat meisjes in de leeftijd van 14 en 18 beginnen met menstrueren, wordt gedurende deze periode een dagelijkse hoeveelheid van 15 mg geadviseerd.

©OCE BIO 2024 Privacy instellingen
vormgeving en techniek door 12design